Reparatie van nokvorsten en kantpannen

Wat zijn dit en wat kan er gebeuren?

Een nokvorst is een speciaal gevormde dakpan voor de, zoals het wordt al zegt, top (nok) van het dak. Een kantpan is een dakpan die wordt toegepast aan de zijkant van een huis. De nokvorsten overlappen elkaar om te zorgen voor een waterdichte afsluiting van uw dak. De kantpannen overlappen de muur om te voorkomen dat water in de spouw en muren loopt. De nokvorsten en kantpannen liggen vast in een cement verbinding, die aangetast kan worden door weersinvloeden. Het cement kan brokkelen of scheuren, waardoor uw dak niet langer waterdicht is.

Gratis dakinspectie

Bel ons nu
085 3033 777

Hoe lost Brands Dakonderhoud dit op?

Brands Dakonderhoud zet de nokvorsten en/of kantpannen van uw dak opnieuw vast met een flexibele kunststof dakmortel. Zo wordt krimp en uitzetting door wisselende weersinvloeden (hitte/kou, vocht/droogte) opgevangen, zodat de dakmortel intact blijft en uw dak lekvrij. De flexibele dakmortel vormt ook een mooie en strakke afwerking van uw dak, waar u vele jaren plezier van heeft.

Vervangen nokvorsten,

Bij het compleet vervangen van uw nokvorsten is huidige staat zeer slecht en vervallen. De levensduur van uw dakpan is op. Vaak wordt er ook verder gekeken naar uw totale dakbedekking. Alle aanliggende dakpannen en nokvorsten worden vervangen, zodat op deze manier uw nokvorst en pannen weer recht en stormvast komen te liggen. Indien uw onderdak zoals beschot, panlatten stoflatten of tengels krom of rotting vertonen, worden deze mee vervangen. We plaatsen een nieuwe ruiterbalk deze lijnen we uit en stellen we af met behulp van nokklemmen. Hierna volgt de ruiterrol of ander type ondervorst. Alle nokpannen worden opnieuw geklemd en pannen worden gehaakt volgens richtlijnen. 

Waarom Brands Dakonderhoud?

Een familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring met een ervaren team aan dakspecialisten. Wij maken gebruik van de beste materialen en uw dak wordt snel en vakkundig gerepareerd. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en bieden 10 jaar garantie op ons werk. Vraag een vrijblijvende offerte aan of plan een gratis dakinspectie met ons in. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op, om een afspraak in te plannen. 

Vraag offerte aan

Direct een offerte